“Рицар в блестящи доспехи” от Джуд Деверо

Здравейте, мили четящи хора!

You can check my English review here – https://www.goodreads.com/review/show/3526097421

“Рицар в блестящи доспехи” е последната книга, която прочетох. Това е една пленителна любовна история. Знаете как главните героини все се молят за рицарят в блестящи доспехи? В тази книга желанието й се сбъдва, а последиците са доста объркващи и комични. Признавам си, че бях скептично настроена към елемента с пътуването във времето, но се оказа, че харесах страшно много историята. Определено препоръчвам на феновете на любовните романи!

Американката Дъглас е на почивка в Англия с приятеля си и разглезената му дъщеря, с която не се понасят. Ваканцията им въобще не е това, което Дъглас си е представяла, а след скандал с двамата си спътници, те я изоставят без пари и вещи в двора на една църква. Разстроена, тя почва да плаче и да се моли за спасение. Тогава сякаш от нищото се появява Николас в своите блестящи доспехи. За него годината и 1564, а според надгробния му паметник именно тогава е починал. Двамата с недоумяващата Дъглас се впускат в приключение да открият тайни от миналото и да спасят не един живот в миналото. Разбира се, любовните искри пламтят между тях, но едни 400 години им пречат да бъдат наистина заедно.

Много ми беше забавен Николас в бъдещето. Толкова комични ситуации имаше, че съм се смяла от сърце. С такъв интерес се радваше на всичко от каркулатор до влак, че започнах да се замислям колко всъщност сме приели всичко около нас за даденост. По негово време хората са се къпели веднъж в седмицата, а в това време той си взима душ ежедневно. Хареса ми колко много държеше на семейството си и искаше да им помогне. Беше готов да загърби своите чувства в името на семейната чест. Именно заради силният персонаж, който беше ми стана малко тъжно накрая за съдбата му. Искаше ми се друг край на историята, но разбирам мотивите на авторката. И, въпреки всичко, харесах завършека на историята.

Дъглас, отначало ме издразни с факта, че доброволно се беше превърнала в изтривалка за настроенията на Робърт. Имаше нужда от някой точно като Николас, за да и покаже как трябва един мъж да се държи с жена. Беше ми забавно как го ревнуваше и се опитваше да го сваля. Признавам си всичките им общи сцени бяха страхотни т.е. цялата книга. Хареса ми, че съумя да се стегне и да направи всичко възможно, за да помогне на Николас. Много ми беше забявно как се къпеше във фонтана.

Допадна ми да чета за дрехите, маниерите, храните и традициите от миналото. Никога не съм предполагала колко точно дрехи се крият под една “рокля” от едно време. Също така, останах с отворена уста, когато прочетох бележките на авторката в края на книгата, където тя разкрива каква е скритата тема в романа. Въобще нямаше да се досетя. Тази любовна история се нарежда сред най-любимите ми и съм сигурна, че ще я препрочитам.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s